Truskawkowy budyń jaglany – Strawberry millet pudding

Przygotowanie tego deseru, śniadania czy kolacji zajmie wam dużo czasu. Szczególnie teraz, gdy nie ma świeżych truskawek. Jak przygotować? A tak:

  • Krok 1 – wprowadź się do babci na tydzień
  • Krok 2 – odkryj w jej zamrażalniku mrożone truskawki
  • Krok 3 – odwiedź babcie w weekend zupełnie przypadkowo i rzuć mimochodem… Babcia, a mogłabym dostać trochę truskawek?

Później już z górki.

Składniki: 

  • mleko sojowe (lub inne mleko roślinne)
  • kasza jaglana – w proporcji 4:1 – np 4 szklanki mleka i 1 szklanka kaszy
  • truskawki
  • opcjonalnie – 1 lub 2 łyżki wybranego słodu, nasiona chia do podania

Jak przygotować? 

  1. Kasze opłucz na sitku i gotuj około 15 minut w mleku sojowym, aż będzie miękka.
  2. Truskawki włóż do małego garnka i gotuj na małym ogniu, zblenduj gdy będą miękkie.
  3. Jeżeli chcesz dodać trochę słodu do kaszy, połącz z truskawkami i wszystko dokładnie zblenduj.

Wskazówki:

  • Ten budyń możesz przygotować z dowolnymi owocami, z kakao albo bez żadnych dodatków.
  • W tym przepisie nie ma podanych dokładnych ilości składników, przygotuj tyle budyniu ile chcesz i dodaj dowolną ilość truskawek.

budyn-jaglanny-4

Strawberry millet pudding

Preparation of this pudding is unfortunately not easy and quite time consuming, especially now, when there’s no fresh strawberries in a shop. So, how to do it?

  • Step 1 – move in to your grandma for a week
  • Step 2 – discover frozen strawberries in her freezer
  • Step 3 – visit her during the weekend and ask nonchalantly: ‘Grandma, could I get some of your strawberries?’

Then it gets easier.

Ingredients:

  • soy milk (or any other plant based milk)
  • millet groats – always 4:1 – four glasses of milk and one glass of millet
  • strawberries
  • optional – 1-2 tbsp sweetener of your choice, chia for serving

How to make it? 

  1. Drain millet and cook for around 15 minutes in soy milk until the groats are soft. .
  2. Put the strawberries into a small pan, cook until soft and blend.
  3. If you want, you can add a bit of sweetener of your choice. Mix the groats with stawberries and blend it.
  4. Serve with chia seeds.

Tips:

  • You can make this pudding plain, with any fruit of your choice or with cocoa.
  • I didn’t give specific amounts of ingredients – prepare as much pudding as you want with as many strawberries as you want.

budyn-jaglany-2

 

Advertisements

One thought on “Truskawkowy budyń jaglany – Strawberry millet pudding

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s