Nori wraps

I’m in love! Nori wraps are for sure for keeps and this recipe is just the beginning. I always thought that making any nori wraps would be difficult and not worth my time. I was very, very, awfully wrong. If you already have green peas paste in your fridge, then making one of these will take less than 5 minutes and trust me, the wraps are pure heaven.

Ingredients (for 2 rolls):

  • 2 nori leaves
  • green peas paste (1 can of green peas, parsley tops)
  • 100 g firm tofu
  • 1/4 avocado
  • half carrot, cut thinly or peeled with julienne peeler
  • half cucumber, thinly sliced
  • parsley tops or spinach leaves
  • seeds of your choice
  • olive oil for serving or your favourite sushi sauce
  • a little bit of water for closing wraps

How to make it? 

  1. Prepare green peas paste. Rinse green peas thorougly, dry, place in a bowl, mash with a fork or blender and mix with parsley tops.
  2. Place a nori leaf on your worktop, shiny side down, with the longer end facing you. Put cucumber slices leaving 2-3 centimetres on the other side free. Place the rest of the ingredients in a nice pile closer to you – start with the paste. Sprinkle the cucumbers with seeds. Roll your wrap, you won’t need a bamboo mat here.
  3. Wet the free end to close your wrap. Cut it into 8 pieces or wrap it in a paper and take it for lunch to work.

nori-wraps-2

Wrap z nori

Zakochałam się! Wrapy z nori to moje nowe ulubione danie, które w nadchodzącym roku będę często robić – a ten przepis to dopiero początek. Zawsze mi się wydawało, że takie wrapy wymagają wiele wysiłki i umiejętności. Nic bardziej mylnego. Jeżeli pastę z groszku macie już w lodówce, to przygotowanie tego dania zajmie wam około 5 minut. Tak, tylko 5 minut do kulinarnego nieba.

Składniki:

  • 2 liście nori
  • pasta z zielonego groszku (puszka groszku, natka)
  • 100 g tofu
  • 1/4 awokado
  • pół marchewki, obranej i startej na obieraczce julienne
  • pół ogórka, bardzo cienko pokrojonego
  • natka pietruszki lub szpinak
  • ulubione nasiona
  • oliwa z oliwek do podania lub wasz ulubiony sos do sushi
  • odrobina wody do zamknięcia wrapów

Jak przygotować? 

  1. Przygotuj pastę z groszku. Odsącz i dobrze wypłucz groszek, przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem lub zblenduj, następnie wymieszaj z natką.
  2. Ułóż listek nori szerszą krawędzią bliżej ciebie, błyszczącą stroną do dołu. Ułóż plasterki ogórka, pamiętaj żeby zostawić 2-3 cm wolne na końcu nori. Ułóż resztę składników, zacznij od pasty. Posyp ogórki nasionkami. Zwiń wrapa, bambusowa mata nie będzie potrzebna.
  3. Zwilż pustą część nori, żeby zamknąć wrap. Potnij na 8 kawałków lub zawiń w papier i zabierz do pracy na lunch.

nori wraps 3.jpg

Magic step by step – Magia krok po kroku 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s