Egoistyczna bananowa muffinka – Banana muffin for one

Wierzę w pozytywny egoizm i jego dobroczynne skutki. To czas w którym,  możemy zadbać o siebie, naładować baterie i wtedy z większą łatwością zadbamy o innych. Nie namawiam Cię do obżarstwa, ale wydaje mi się, że przygotowanie czegoś tylko dla siebie, a nie innych ma niezwykłą moc. A ta muffinka taka właśnie jest – idealna na raz, mocno czekoladowa, miękka,a zarazem jedwabiście kremowa. I tylko dla Ciebie ❤ 

Składniki: 

  • 1 dojrzały (lekko brązowy) banan
  • 20 g kakao + do posypania
  • 20 g mąki kokosowej

Jak przygotować? 

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Zmiksuj banana, kakao i mąkę kokosową. Przełóż do foremki i piecz przez około 20 minut. Patyczek może nie być suchy, ale to nic. Gdy wystygnie, oprósz kakao i zajadaj tu i teraz.

Wskazówki: 

  • Dobrym pomysłem jest upieczenie muffinki przy okazji innych wypieków. Połącz egoizm z dbaniem o innych 😉
  • Ilość kakao, którego możesz użyć będzie zależała od wielkości banana – im większy, tym więcej kakao.

muffin-1

Banana muffin for one

I do believe in a positive selfishness and its benefits. It’s time that we can take care of ourselves, charge our batteries so that we have the power and will to care about others. I’m not trying to make you overeat on a Sunday evening, no. I’m just saying that preparing something for ourselves exclusively has an unimaginable power. And this muffin is perfect in this situation – it’s soft, smooth and full of cocoa. And only for you ❤

Ingredients:

  • 1 ripe (brown) banana
  • 20 g cocoa and a bit for sprinkling
  • 20 g coconut flour

How to make it? 

  1. Preheat the oven to 180 degrees.
  2. Blend banana, cocoa and coconut flour. Put it into a muffin form and bake for around 20 minutes.  Toothpick might still be a little bit wet after this time, but it’s not a problem. Sprinkle with cocoa when cool and enjoy here and now.

Tips: 

  • Optionaly you could bake this muffin along other cookies – just to take as much care of others as of you 😉
  • The amount of cocoa you can use will depend heavily on the banana – the bigger the fruit, the more cocoa you can use.

 

  • photo-1-4

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s