Popcorn cytrynowo-ziołowy – Lemon and herb popcorn

Przekąski chodzą parami. Nie tak dawno na blogu mogliście przeczytać o czipsach szpinakowych, a dzisiaj mam dla Was inną przekąskę. Stary, dobry popcorn w świeżym, ziołowym wydaniu. Smacznego! 

Składniki:

  • ziarna kukurydzy do prażenia
  • 2 – 3 łyżki oleju do smażenia
  • przyprawy – oregano, rozmaryn (świeże lub suszone), starta skórka cytryny, sól

Jak przygotować?

  1. Sparz cytrynę i zetrzyj z niej skórkę.
  2. W garnku rozgrzej olej, wsyp nasiona i praż pod przykryciem. Gdy ziarenka przestaną strzelać odstaw garnek, po chwili delikatnie podnieś przykrywkę i dodaj wcześniej przygotowane przyprawy. Potrząśnij energicznie garnkiem

popcorn

Lemon and herb popcorn

Some time ago you could read a recipe for spinach chips, and you know, once it rains, it pours so why not have another snack to munch? Here’s some good, old popcorn in a fresh, herbal edition. Enjoy!

Ingredients:

  • popcorn seeds
  • 2-3 tbsp oil for frying
  • spice – oregano, rosemary – fresh or dried, grated lemon zest, salt

How to make it?

  1. Pour some boiled water over lemon and grate the zest.
  2. Pour oil into a big pan and pop some popcorn. Once it stops popping, stop heating the pan, wait a bit and then remove the lid slightly, add prepared spices and then shake the pan to mix everything.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s