Baton czekoladowy – Choco bar (vegan and gluten free)

Ten przepis to spełnienie marzeń łasucha – gorzka czekolada połączona ze słodkimi bakaliami i chrupiącymi płatkami jaglanymi. Jest pyszna i najważniejsze zrobiona według Waszego uznania – podaje tylko przykładowe składniki.

Wszystko, no może oprócz czekolady ;), możecie zastąpić innymi składnikami – wybierzcie dowolne płatki i bakalie, zdecydujcie też o ilościach. A później chrupcie bez wyrzutów ❤

Składniki: 

  • czekolada – domowa lub sklepowa o wysokiej zawartości kakao
  • płatki jaglane
  • płatki kokosowe
  • posiekane orzechy
  • rodzynki
  • daktyle
  • cynamon

Jak przygotować?

  1. Przygotuj foremkę – wyłóż keksówkę papierem do pieczenia lub przygotuj foremki do muffinów.
  2. Przygotuj czekoladę według tego przepisu lub rozpuść sklepową w kąpieli wodnej. Dodaj wybrane składniki i dobrze wymieszaj.
  3. Przełóż do przygotowanej wcześniej foremki, po ostygnięciu włóż do lodówki na przynajmniej 30 minut. Wyjmij i pokrój ostrym nożem. Ja przechowuje w lodówce.

choco.jpg

Choco bars

This recipe must have been heaven made. It’s got all the things a treat needs – chocolate, raisin sweetness and millet flakes crunchiness. And the most important thing – you can decide about all the ingredients you choose to use (well maybe apart from chocolate 😉 ) and about the amount – you don’t like/have millet flakes? No problem – take different ones. red light for raisins? Try prunes or apricots. However, once done, munch without any regrets ❤

Ingredients:

  • chocolate – home-made or bought in a shop – the more cocoa, the better
  • millet flakes
  • coconut flakes
  • chopped nuts
  • raisins
  • dates
  • cinnamon

How to make it? 

  1. Prepare a baking form – line it with baking paper or prepare muffin forms.
  2. Prepare chocolate, either follow this recipe or melt chocolate in a hot bath. Add all the ingredients and mix well.
  3. Place your choco in a form and put it in a fridge once it’s cold. Refrigerate for at least 30 minutes. Cut with a sharp knife. I keep mine in a fridge.

Choco 3

choco bar 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s